Sublimaciona štampa majica | Dora Fashion Beograd
na vrh

Sublimaciona štampa na majicama

Usluge štampe » Sublimaciona štampa na majicama

Sublimaciona štampa na majicama je proces prenosa digitalne slike odštampane na specijalnom transfer papiru koji se postavlja na majicu. Onda se dizajn sa papira, uz korišćenje visoke temperature, prenosi u vlakna tekstila.

Proces sublimacionog štampanja majica košta više od drugih metoda, ali dizajn na štampanoj majici traje duže i neće pucati ili ljuštiti se tokom vremena, kao kod nekih drugih metoda štampe na majicama.

Ograničenja sublimacione štampe

Osim vrste materijala koji se mogu koristiti za sublimacionu štampu, jedno od osnovnih ograničenja za sublimaciju su boje materijala. Pošto je sublimaciona štampa u suštini proces bojenja, najbolji rezultati se dobijaju kada se sublimaciona štampa radi na majicama bele ili svetle boje. Ako želite da štampate na crnim ili tamnijim materijalima, onda bi bilo bolje da koristite druge vrste štampe na majicama.

Može li sublimaciona štampa da se radi u beloj boji?

Sublimaciona štampa koristi CMYK paletu boja i ne postoji kombinacija mastila u osnovnoj boji koje mogu da proizvedu belu boju. Može se štampati sublimacijom na belim materijalima i bilo kojoj drugoj svetlijoj boji. Ali, ako bilo koji od vaših dizajna ima belu boju, neće moći da se odštampa sublimacijom.

Sublimaciona štampa na majicama takođe omogućava štampu dizajna od šava do šava, što pruža više opcija kada odlučujete o dizajnu vaših majica. Najbolja karakteristika sublimacione štampe je da je dizajn ograničen samo maštom. Sve što može da se digitalno dizajnira može se i odštampati na majicama.