DTF štampa na majicama - Direct to film štampa na majicama | Dora Fashion Beograd
na vrh

DTF štampa na majicama

Usluge štampe » DTF štampa na majicama

Štamparska industrija je doživela brz razvoju poslednje vreme, sa sve više štamparija koje se prebacuju na DTF štampu.

Korišćenje Direct to Film DTF štampe na majicama omogućava postizanje jednostavnosti, praktičnosti i doslednosti u performansama sa širokim spektrom boja. Pored toga, DTF štampači više nisu toliko skupi kao na početku, pa ni sama DTF štampa na majicama ne mora biti skupa.

U nastavku možete saznati šta Direct to Film, tj. DTF štampa na majicama zapravo znači i zašto je treba uvrstiti među najbolje.

Šta je DTF štampa na majicama?

Direct to Film ili DTF štampa je proces prenošenja otiska na tkaninu ili druge podloge pomoću mehanizma za toplotno presovanje. Za razliku od DTG metode, koja radi samo na pamučnim tkaninama, DTF štampa se može raditi i na mešavini pamuka i polietilena.

Šta je DTF štampač?

Kao što ime govori, Direct to film štampač omogućava štampu dizajna na film i prenos direktno na predviđenu površinu, kao što je majica. Ključni razlog zašto DTF štampa dobija na značaju je sloboda koju daje pri izboru podloge, a to je skoro svaka površina za štampanje.

Tehnologija DTF štampe omogućava lako štampanje na pamuku, poliesteru, sintetici ili svili bez ikakvih problema. Osim toga, DTF štampači mogu da rade i na tamnoj i na beloj tkanini.

DTF štampači obično imaju rezervoare za mastilo u više boja. Ovi rezervoari omogućavaju štampačima pogodnost za rad koristeći CMYK podešavanja. DTF boje za štampač je posebno dizajnirano za upotrebu u ovom procesu.

DTF proces štampe je eliminisao upotrebu valjaka koji su prethodno izazvali klizanje i razlivanje boja. Nepostojanje valjaka pozitivno utiče na izgled štampanog dizajna, posebno na belim majicama. Dakle, ako tražite tehnologiju štampe sa besprekornim završnim otiskom koji je tačan prikaz željene slike na majici, DTF štampa na majicama je pravi izbor.