Sito štampa na majicama Beograd | Dora Fashion Beograd
na vrh

Sito štampa na majicama

Usluge štampe » Sito štampa na majicama

Sito štampa na majicama je proces utiskivanja boje kroz pripremljeno sito kako bi se napravio štampani dizajn na majici. To je popularna tehnika koja se koristi u čitavom nizu različitih industrija, pa čak i ako nikada ranije niste čuli za taj termin, verovatno ste u nekom trenutku nosili majicu sa sito-štampom, a da niste ni svesni. Proces se ponekad naziva serigrafija ili sito štampa, ali svi ovi nazivi se odnose na istu osnovnu metodu.

Sito štampa je veoma efikasna tehnika za štampanje na majicama i tekstilu uopšte i odlična je jer nudi postojan otisak živih boja.

U suštini, sito štampa je proces prenošenja dizajna pomoću šablona na ravnu površinu pomoću mrežastog sita, boje i utiskivača. Tekstil i papir su najpogodnije površine za sito štampu, ali sa specijalizovanim bojama moguće je štampati i na drvetu, metalu, plastici, pa čak i na staklu.

Jedan od razloga što je tehnika sito štampe toliko rasprostranjena je i taj što proizvodi žive boje, čak i na tamnijim tkaninama. Boja leže u slojevima na površini tkanine ili papira, što otisku daje prijatan taktilni osećaj.

Sito štampa na majicama je takođe pogodna jer omogućava laku reprodukiju dizajna više puta. Pošto se isti šablon može koristiti za ponavljanje štampe dizajna na majici iznova i iznova, veoma je korisna za kreiranje više kopija dizajna na majicama različitih boja ili veličina. Ovo čini sito štampu veoma efikasnom tehnikom za kreiranje velikih serija štampanih majica.

Kada se koristi profesionalna oprema od strane iskusnog štampara, moguće je kreirati složene višebojne dizajne. Iako složenost procesa znači da postoji ograničenje u broju boja koje štampar može da koristi, sito štampa na majicama omogućava intenzivnije otiske nego što je moguće postići digitalnim štampanjem.